full screen background image

Acționarii “Bioenergy” sunt invitați la discuții de Primăria Suceava

clsv0812      Conducerea Primăriei sucevene vrea să aducă la masa discuției conducerea producătorului agentului termic, “Bioenergy”, pentru a lămuri problema datoriilor neachitate de distribuitorul “Termica”.

La ședința Consiliului Local de luni, primarul Ion Lungu a precizat că între cele două unități “există relații tensionate”, din cauza restanțelor “Termica”, de 17 milioane de lei, către “Bioenergy”.

El a reamintit că, luna trecută, producătorul agentului termic a încasat 3 milioane de lei de la Guvern și de la Primărie.

Lungu: “E amuzant acest conflict, ne certăm pe împărţirea unor bani care nu sunt. Este o problemă tensionată între acţionarii de la Bioenergy. Dacă mergem acum în curte la Bioenergy, vedem că, din păcate, lemnul se dă în consum “cu linguriţa”. Cei de la Schweighofer, firma care are lemnul, nu vrea să îl dea în consum, datorită faptului că nu s-a făcut plata. Trebuie să convocăm acţionarii Bioenergy, pentru că “cuiul lui Pepelea” acolo este.”

“Bioenergy” a redus cantitatea energiei termice furnizate sucevenilor, după ce a reclamat că distribuitorul “Termica” – societate aflată în insolvență – nu respectă graficele de plăți.

La rândul ei, “Termica “se plânge de nerecuperarea unei datorii aproximativ echivalente de la consumatorii casnici.

comments

comments