full screen background image

Administratorul “Termica”, la VIVA FM: “Trebuie să plătim ceea ce consumăm, ca la orice produs”

Ovidiu Dumitrescu termica     Administratorul special al “Termica” Suceava, Ovidiu Dumitrescu, a declarat, într-o intervenţie telefonică pentru ştirile Radio VIVA FM, că societatea a plătit, către “Bioenergy”, 3 milioane de lei, în cursul lunii noiembrie, ceea ce reprezintă 75% din încasările “Termica” din luna respectivă.

Plăţile vor continua, în funcţie de sumele pe care “Termica” le va încasa de la populaţie şi din subvenţiile de la primăria Suceava.

Dumitrescu: “În luna noiembrie, Termica a plătit către Bioenergy 3 milioane de lei, reprezintând 75%, deci trei sferturi,din încasările noastre pe luna respectivă. În continuare, sunt pe traseu, ca să spunem aşa,  documentele pentru plata a încă 200.000 de lei. Urmează, în această lună, să mai achităm, în funcţie de cât vom încasa şi noi. Dacă încasăm de la Asociaţiile de Proprietari, de la unităţile bugetare, de la alţi consumatori, inclusiv de la Primărie, subvenţia corespunzătoare, urmează ca şi noi să reuşim să achităm la Bioenergy 1,3 – 1,4 milioane de lei. Asta în condiţţile în care încasăm cel puţin 2 milioane de lei de la Asociaţiile de Proprietari, lucru care, în alţi ani, la nivelul lunii decembrie, s-a realizat.”

Ovidiu Dumitrescu a precizat că “Termica” datorează către “Bioenergy” 12,9 milioane de lei şi nu 17,4 milioane, cum susţine “Bioenergy”.

Dumitrescu: “Datoria scadentă la plată este de 12,9 milioane de lei. Oricum, beneficiarii acestui serviciu trebuie să se mobilizeze, să înţeleagă că şi acest serviciu, asigurat, în final, de nişte societăţi cu capital privat, mă refer şi la Bioenergy şi la furnizorii de biomasă, trebuie plătit. Trebuie să plătim ceea ce consumăm, ca la orice produs.”

Administratorul special al “Termica” Suceava, Ovidiu Dumitrecu, a precizat că datoriile consumatorilor casnici depăşesc 15 milioane de lei.

comments

comments