full screen background image

Controale sporite în piețe, în perioada sărbătorilor de iarnă

piata     Președintele Autorității pentru Protecția Consumatorilor, Marius Dunca, a vorbit la Digi24 despe noul regulament referitor la etichetarea produselor alimentare. Dunca spune că ANPC va organiza un comandament la munte, și controale sporite în piețe.

Marius Dunca: “Când vorbim despre produse alimentare, în primul rând trebuie să ne informăm. De multe ori dacă produsul este expirat, ieșit din termenul de valabilitate, un produs neconform, poate pune în pericol sănătatea noastră, a consumatorilor. Din acest motiv a apărut și regulamentul pentru o mai bună informare care aduce ceva noutăți, pentru ca noi, consumatorii, să ne putem informa în cunoștință de cauză.”

Potrivit președintelui ANPC noul regulament prevede că etichetele trebuie scrise cu litere mai mari și trebuie să conțină țara de proveniență a produselor. Dunca: “Producătorul trebuie să fie foarte atent ce scoate pe piață pentru ca noi, consumatorii, să facem o alegere în cunoștință de cauză și fără să ne afecteze interesul economic.”

De asemenea președintele ANPC spune că organizația pe care o conduce va efectua un comandament la munte și va supraveghea atent piețele.

comments

comments