full screen background image

500 de câini fără stăpân din Suceava vor ajunge în Germania

caini vagabonzi     Aproximativ 500 de câini din cele două adăposturi din lunca Sucevei ar putea fi adoptați anual de către iubitorii de animale din Germania, în urma unei convenţii cu partenerii germani ai Asociației pentru protecția animalelor “Pro Animals Tina” Suceava, organizație neguvernamentală care colaborează cu administrația locală în scopul gestionării câinilor comunitari.

Primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, crede că aceasta este o acțiune binevenită şi precizează că animalele vor fi “exportate” cu acte în regulă, inclusiv în baza certificatelor de sănătate eliberate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.
Lungu: “Am avut o discuție constructivă, și benefică pentru Primărie, cu finanțatorii  nemți ai. Au promis că, anual, vor fi luați în adopție 500 de câini, în Germania. Până în prezent, s-au luat, cu acte în ordine, circa 800 de animale. Nu este vorba doar despre niște evidențe subiective ale cuiva, ci despre documente, respectiv certificate de sănătate  eliberate de DSV. Germanii iubitori de animale, prezenți în Suceava, au promis să aloce, pentru hrana și tratamentele câinilor, câte 10.000 de euro pe lună, adică 120.000 de euro pe an, noi urmând să participăm cu aceeaşi sumă”.

În adăposturile din Lunca Sucevei sunt îngrijiți, potrivit primarului, circa 1.350 de câini comunitari, în timp ce pe străzi mai hoinăresc alții 1.000.

comments

comments