full screen background image

Vasile Ilie, la VIVA FM: “Începând de vineri, cu certitudine vom reduce cu 30% energia termică livrată populaţiei”

Vasile Ilie     Începând de vineri, 5 decembrie, “Bioenergy” va reduce cu o treime cantitatea de energie termică livrată în muncipiul Suceava.

Anunţul a fost făcut de directorul “Bioenergy”, Vasile Ilie, într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii VIVA Trafic, difuzată de Radio VIVAFM Suceava.

Ilie: “Începând de vineri, 5 decembrie, cu certitudine vom reduce cu 30% energia termică livrată populaţiei municipiului Suceava. Deşi de opt zile am somat Termica Suceava să ne achite măcar o parte din datoria pe care o are la noi, pentru a continua să ne aprovizionăm cu biomasă şi să putem furniza energie termică populaţiei, iată că sunt peste 45 de zile de când Termica nu ne-a dat niciun leu din încasările pe care le-a făcut de la populaţia municipiului Suceava. La această oră, datoriile termica faţă de noi se ridică la 17,4 milioane de lei.

Directorul “Bioenergy” a amintit şi faptul că firma care administrează noua centrală termică a Sucevei este nevoită să îşi facă stocuri de biomasă, întrucât, în perioada 24 decembrie – 10 ianuarie, transportatorii nu livrează biomasă.

Ilie: “În perioada sărbătorilor de iarnă, adică între 24 decembrie şi 10 ianuarie, transportatorii nu livrează biomasă. Aşa că, suntem obligaţi ca, pentru perioada respectivă, să avem un stoc de biomasă cu care să livrăm energie termică populaţiei municipiului Suceava. De aceea era necesar un mic efort pe care să îl facă Termica Suceava şi Primăria municipiului Suceava, pentru că, în fond, Primăria este proprietara societăţii Termica SA.”

Vasile Ilie l-a contrazis şi pe primarul Sucevei, Ion Lungu, care a declarat, miercuri, că pe adresa municipalităţii nu a sosit nicio somaţie din partea “Bioenergy”.

Ilie: “Bineînţeles că a fost înştiinţată şi Primăria Suceava care este, prin Consiliul Local, proprietar al Termica. Încă din 25 noiembrie am trimis adresa cu nr. 1191, de somaţie către Termica SA şi dată spre ştiinţă Primăriei municipiului Suceava.”

Directorul “Bioenergy” a încheiat cu speranţa că toţi factorii implicaţi vor înţelege gravitatea situaţiei şi că nu se va ajunge la sistarea livrării agentului termic în municipiul reşedinţă de judeţ.

Ilie: “Sperăm ca să înţeleagă gravitatea situaţiei toţi factorii implicaţi şi, în primul rând, Termica SA Suceava, cu care noi avem un contract ferm, de furnizare a energiei termice în condiţiile în care suntem şi plătiţi pentru acest serviciu. Totodată, Primăria municipiului Suceava şi Consiliul Local al municipiului Suceava trebuie să intervină, pentru a rezolva această situaţie dificilă în care poate fi pusă populaţia.”

comments

comments