full screen background image

Câteva sute de participanţi la marșul “Pledoarie pentru demnitate”, în Suceava

mars1     Câteva sute de persoane cu dizabilități, în majoritate tineri și însoțitorii acestora, au participat, miercuri, la marșul “Pledoarie pentru demnitate”, pe străzile Sucevei.

Cu prilejul Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi, ei a parcurs distanța dintre Primărie și Palatul Administrativ, pentru a atrage atenția în legătură cu locul lor în societate și cu solidaritatea de care trebuie să se bucure.

Unul dintre organizatori, președintele Asociației Blijdorp România, Ionel Ivan, a precizat că marșul se dorește un manifest adresat sucevenilor fără probleme de sănătate.

Ivan: “Este cea de-a noua ediţie a marşului, organizat de Asociaţia Blijdorp România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale. Noi vrem doar să punctăm faptul că aceste persoane, după cum am spus în permanenţă, sunt în societate şi ale societăţii.”

O opinia asemănătoare a avut și șeful serviciu al Asociației Blijdorp România, Manuela Pohoaţă.

Pohoaţă: “Vrem să atragem atenţia că şi ei sunt oameni, ca şi noi. Oameni normali, oameni cu sentimente. De aceea, obiectivul acestui marş este de a câştiga respectul celor din jur.”

comments

comments