full screen background image

Abonații “Termica” sunt din nou în pericol de a rămâne fără căldură

calorifer 2     Prima condiție pentru ca sucevenii abonați “Termica” să primească apă caldă și căldură este să achite integral măcar factura lunii noiembrie, adică două milioane de lei.

Producătorul “Bioenergy” a trimis o nouă somație distribuitorului “Termica”, prin care solicită achitarea, până joi, a datoriei de 17 milioane de lei.

În caz contrar, “Bioenergy” spune că va fi nevoită să reducă, de vineri, cantitatea de energie termică livrată, din cauza lipsei biomasei.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că municipalitatea va achita, în această săptămână, 1 milion de lei către “Termica”, după care va urma subvenția de 2,5 milioane de lei, acordată de Guvern persoanelor defavorizate.

Lungu a a mai anunţat că, pe 9 decembrie, se va întâlni din nou cu președinții asociațiilor de proprietari, pentru a le cere intensificarea plăților.

Şeful municipalităţii sucevene va merge, săptămâna viitoare, la Bucureşti, pentru a solicita Guvernului o derogare de la actualele prevederi legale, astfel încât să se găsească o rezolvare la problema termoficării oraşului.

Lungu: “Am fost mandatat să fac demersurile pentru a crea un serviciu de termoficare în cadrul Primăriei Suceava, care să preia în gestiune directă activitatea de transport şi distribuţie a energiei termice. Dacă va fi posibilă mărirea numărului de posturi, care sunt limitate prin lege, în funcţie de gradul localităţii, atunci vor fi preluaţi 157 de salariaţi de la Termica”.

comments

comments