full screen background image

500 de polițiști protestează în fața sediului Ministerului Finanțelor

protest pol     Aproximativ 500 de membri ai Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (FSDPR) ‘Al. I. Cuza’ protestează, miercuri, în fața sediului Ministerului Finanțelor Publice (MFP), cerând în principal recuperarea drepturilor salariale pierdute în ultimii ani.

Protestatarii fluieră din vuvuzele, scandează lozinci precum ‘Drepturile înapoi!’ sau ‘Demisia!’ și agită pancarte pe care se poate citi: ‘Cerem o mărire de 10%’ și ‘Drepturile polițiștilor trebuie respectate!’.

‘La acțiunea de astăzi (miercuri — n. r.) participă aproximativ 500 de membri ai federației noastre. Oamenii doresc să-și recupereze drepturilor salariale pierdute în ultimii ani. Este vorba de cel de-al 13-lea salariu și de primele de vacanță. Sperăm ca pe parcursul acestui miting să fim chemați de reprezentanții Ministerului Finanțelor la discuții. Cel mai bine ar fi fost să putem dialoga chiar cu ministrul Finanțelor, Maria Petrescu, însă am înțeles că domnia sa este prezentă la ședința de Guvern. În orice caz, vrem un dialog social real, deoarece până acum a fost doar mimat de către angajator’, a declarat președintele FSDPR, Iulian Surugiu.

Acțiunea de protest din fața Ministerului Finanțelor este programată să se încheie la ora 12,00.

comments

comments