full screen background image

Traficul aerian, în condiții normale de iarnă. Unele curse pot avea întârzieri

tarom2     Ninsoarea din ultimele zile a cauzat probleme în traficul rutier, dar și la alimentarea cu energie electrică. Traficul aerian se desfășoară însă în condiții normale de iarnă, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, informează Compania Națională Aeroporturi București.

Totuși, unele curse pot înregistra întârzieri de până la o oră, din cauza necesității degivrării aeronavelor, mai arată sursa citată.

„Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ 45 de minute la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor, întârzieri care doar punctual depăşesc o oră. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene. Pistele, platformele şi căile de rulare ale AIHCB şi AIBB AV sunt deschise şi operaţionale”, se arată într-un comunicat al CNAB.

Pe aeroporturile din Bucureşti se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor aeriene.

comments

comments