full screen background image

“TERMICA” și “BIOENERGY” se acuză reciproc de o eventuală întrerupere a căldurii și apei calde în Suceava

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Noi divergențe în termoficarea Sucevei – distribuitorul “Termica” a trimis un avertisment producătorului “Bioenergy”, prin care îl face răspunzător de toate pagubele generate de oprirea centralei pe biomasă şi sistarea furnizării agentului termic.

Administratorii judiciari ai “Termica” spun că “Bioenergy” nu poate întrerupe serviciul public de alimentare cu apă caldă şi căldură.

Demersul survine ameninţării repetate de oprire a noii centrale, “Bioenergy” invocând neplata facturilor restante şi imposibilitatea aprovizionării cu combustibil.

La sistemul centralizat de termoficare sunt racordate 21.000 de apartamente, 20 de unități de învățământ și 11 instituţii bugetare.

Administratorii judiciari de la “Termica” arată că, în conformitate cu contractul dintre cele două firme, “Bioenergy” este obligată să plătească despăgubiri în cazul deteriorării unor instalaţii de transport, distribuire şi transformare a agentului termic din vina dovedită a vânzătorului.

De cealaltă parte, conducerea “Bioenergy” reclamă datorii de 14 milioane de lei din partea “Termica” și precizează că există riscul ca activitatea să fie blocată, în scurt timp.

comments

comments