full screen background image

Ponta: Nu mărim nicio taxă în 2015

ponta     Premierul Victor Ponta a descris ca „bună” discuţia de astăzi cu reprezentanţii FMI şi a dat asigurări că nicio taxă nu va fi mărită în 2015.

„(Reprezentanţii FMI – n.r.) au constatat nu doar că avem creştere economică, dar şi că, după 11 luni, avem deficit de doar 0,2%. Prin rectificarea de mâine vom plăti în avans multe lucruri pe care trebuia să le plătim anul viitor: titlurile executorii pentru profesori, magistraţi, toate arieratele guvernului central şi guvernelor locale, ce trebuie pe restituiri. 2,5 miliarde – 3 miliarde de lei pe care urma să le plătim la anul le vom plăti acum, pentru că ne-am gospodărit bine, avem încasări mai mari, cheltuieli mai mici.

Nu mărim nicio taxă în 2015, niciun impozit. Următoarea misiune FMI va fi la sfârşitul lunii ianuarie, ne-am luat angajamente de a nu mări taxe.

Reducerea CAS nu e o pomană electorală, ci o măsură care de două ori a fost votată de toate forţele politice. Vom aplica tot ce am adoptat. Nu se renunţă la nicio măsură adoptată: indexarea pensiilor reducerea CAS, măsuri care sunt deja adoptate, nu vom renunţa la cota unică”, a declarat premierul.

comments

comments