full screen background image

Lucrările la reţelele de apă şi canalizare din Suceava intră în conservare

RETELE     Firma “Pfeiffer” – care se ocupă de modernizarea rețelelor de apă și canalizare în municipiul Suceava – nu știe cum poate finaliza lucrările pe strada Gheorghe Doja, care rămâne închisă circulației până vineri.

La comandamentul de astăzi, șeful de șantier, Cristian Munteanu, a spus că subtraversările au fost finalizate, dar temperaturile scăzute și zăpada nu mai permit asfaltarea.

Primarul Ion Lungu a declarat că soluția optimă va fi umplerea șanțurilor cu pavele sau cu piatră concasată, astfel încât traficul să se deruleze cât de cât normal.

Lungu: “Pe Gheorghe Doja, s-au finalizat un număr de 73 de subtraversări. Jumătate din ele au fost refăcute cu beton, iar pentru cealaltă jumătate, sperăm într-o minune. Se pare că, după acest val de frig, vremea va fi ceva mai blândă, cu temperaturi de 1-2 grade. Încercăm să ne pregătim fie de turnat beton, pe restul canalelor de subtraversare, fie să conservăm lucrările, cu piatră concasată. În măsură în care se pune acestă piatră şi este îngheţată, este relativ bine. Dar, când se dezgheaţă, piatra concasată este aruncată din canale. Ca atare, trebuie întreţinută această conservare pe timpul iernii.”

Lungu a mai adăugat că și alte străzi pe care se modernizează conductele de apă și canalizare vor fi nivelate cu piatră concasată.

comments

comments