full screen background image

Aviz favorabil pentru arestarea preventivă a deputaţilor Marko Attila şi Cătălin Teodorescu

camera deputatilor     Comisia juridică a dat aviz favorabil pentru arestarea preventivă a deputaţilor Marko Attila şi Cătălin Teodorescu, acuzaţi de abuz în serviciu în dosarul Alinei Bica. Urmează ca plenul Camerei Deputaţilor să decidă dacă încuviinţează sau nu cererea DNA de arestare a colegilor lor.

Deputatul UDMR, Marko Atilla, este acuzat de procurorii DNA de abuz  în serviciu. Alesul a făcut parte în 2011 din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP. În această calitate, Marko Atiila, spun procurorii DNA, a aprobat alături de Alina Bica şi de ceilalţi membri ai comisiei raportul de evaluare pentru un teren ce ar fi aparţinut omului de afaceri Gheorghe Stelian.

Acesta a cerut despăgubiri comisiei pentru 13 hectare pe care l-ar fi deţinut în Parcul Plumbuita din Capitală. Raportul, făcut de evaluatorul Emil Nuţiu, a stabilit preţul terenului la 377 de milioane de lei, deşi în realitate acesta nu valora mai mult de 114 milioane de lei, susţin anchetatorii anticorupţie.

Deputatul UDMR susţine că este nevinovat şi că nu are nicio legătură cu acest caz. Marko Atilla, nepotul lui Marko Bela, a spus că singura sa vină este că a făcut parte dintr-o comisie.

DNA a cerut Camerei Deputaţilor aviz pentru arestarea preventivă şi în cazul deputatului PDL Cătălin Teodorescu, care este suspect în acelaşi dosar. Teodorescu a făcut parte din aceeaşi comisie la momentul acordării despăgubirii supraevaluate.

comments

comments