full screen background image

Ponta: Astăzi, mai mult ca oricând, românii au motive pentru a fi încrezători

ponta     România se află pe un drum bun, românii au motive să fie încrezători, dar este nevoie de stabilitate și lideri politici responsabili, iar greșelile trecutului nu trebuie repetate, a afirmat premierul Victor Ponta, într-un mesaj transmis românilor de 1 Decembrie.

“Ziua Națională a României este, în fiecare an, un moment unic, special, marcat de speranță, de recunoștință și de solidaritate. În aceasta zi, românii din țară și de pretutindeni își afirmă identitatea, se mândresc cu țara lor și spun întregii lumi că au fost, sunt și vor fi o națiune puternică și demnă. Pe 1 Decembrie românii celebrează trecutul și cinstesc memoria înaintașilor, se bucură împreună de prezent și privesc cu încredere spre viitor”, a transmis Victor Ponta.

Premierul și-a exprimat speranța că la momentul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, se va trăi într-o Românie puternică, un stat de drept consolidat, cu un nivel de trai care să asigure tuturor o viață decenta și cu o societate solidară.

“Astăzi, mai mult ca oricând, românii au motive pentru a fi încrezători. România se află pe un drum bun, al creșterii economice și al refacerii echilibrelor sociale, al modernizării și eficientizării serviciilor publice, al consolidării instituționale și al reafirmării mândriei și valorilor autentice ale românilor. Este drumul la care au visat toți cei care s-au jertifit pentru crearea statului național unitar roman. Parcurgerea sa reprezintă o garanție că, la momentul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, vom trăi cu toții într-o Românie Puternică, un stat de drept consolidat, cu oameni apreciați pentru munca lor, cu un nivel de trai care să asigure tuturor o viață decentă și cu o societate solidară, în care există șanse egale pentru toți”, adaugă premierul.

Totodată Vicotor Ponta arată că pentru a atinge aceste obiective, Romania are nevoie de stabilitate și de lideri politici responsabili, care să duca mai departe proiectul de construcție și dezvoltare.

“Greșelile trecutului nu trebuie repetate. Cearta și dezbinarea nu aduc decât sărăcie și alienare, fiind instrumente de distrugere a spiritului comunitar și a identității naționale. Ziua de astăzi trebuie să ne amintească tuturor că puterea stă în unire, iar unirea este posibilă doar dacă interesul național este pus înaintea oricărui interes particular. Indiferent de vârstă, de statut social, de etnie sau de credință, suntem cu toții români și avem împreună un obiectiv important, acela de a construi pentru noi și pentru copiii noștri o viață mai buna și mai sigură aici, acasă. Trebuie să avem încredere în capacitatea noastră de a fi solidari și de a coopera, astfel încât România să devină țara în care fiecare își găsește locul, rolul și împlinirea personală și profesionalî”, a conchis Victor Ponta.

comments

comments