full screen background image

Teodor Meleșcanu, numit consilier de stat în Cancelaria lui Ponta

melescanu     Teodor Meleşcanu a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat în Cancelarie, prin decizie semnată joi dimineaţa.

El a confirmat pentru postul B1 Tv că premierul i-a propus postul de consilier pe probleme de securitate, el precizând că a acceptat această funcție.

„Da, a avut loc o discuție cu premierul care mi-a oferit posibilitatea de a lucra în calitate de consilier de stat pe probleme de apărare și securitate la Guvernul României, ceea ce, având în vedere că este una din temele fundamentale de preocupare pentru mine, am acceptat. Nu cunosc toate datele referitoare, urmează să discutăm de mâine și împărțirea competențelor. Va depinde foarte mult de modul în care se vor așeza lucrurile, după venirea lui Iohannis la Cotroceni, competențele între Guvern și Președinție. Să găsim o modalitate de lucru cât mai adecvată””, a spus Meleșcanu.

Meleşcanu a demisionat, în septembrie, de la conducerea Serviciului de Informaţii Externe pentru a participa la primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar ulterior a fost numit de Ponta la conducerea Ministerului de Externe, cu argumentul că experienţa acestuia va evita apariţia unor noi probleme de vot în străinătate.

După ce problemele în secţiile de vot din străinătate au continuat şi sute de persoane din diaspora nu au putut vota, Meleşcanu a demisionat, susţinând că problemele au fost generate de legislaţia actuală carere împiedică înfiinţarea de secţii de vot suplimentare.

comments

comments