full screen background image

Ponta și-a impus punctul de vedere în partid: PSD rămâne la guvernare

ponta     Este o zi tensionată în PSD.

Liderii partidului, dar şi şefii de la filiale din teritoriu s-au întâlnit joi la prânz pentru a discuta rezultatul alegerilor prezidenţiale.

Întâlnirea are loc în contextul în care mai mulţi membri ai partidului au cerut ca vinovaţii să fie sancţionaţi.

La intrarea în şedinţă, mulţi dintre lideri au făcut însă apel la calm şi spun că nu ar trebui să se pună accentul pe excluderi.

Victor Ponta și-a impus punctul de vedere în partid: PSD rămâne la guvernare, congresul partidului va fi în martie și deocamdată nimeni nu a fost sancționat după eșecul din alegeri. Totuși, Victor Ponta a declarat că cine nu a avut rezultate bune la alegeri trebuie să plătească. Nu se va întâmpla însă astăzi.

Totodată, premierul și-a anunțat colegii de partid că UDMR va ieși de la guvernare.

Social-democraţii vor cu tot dinadinsul să păstreze în spatele uşilor închise discuţiile de azi. Tocmai de aceea, şedinţa nu are loc la Palatul Parlamentului, cum se întâmpla în trecut, ci la sediul central al partidului.

Acest Comitet Național Executiv al PSD este un for lărgit, la el participă nu doar liderii din Biroul Permanent Național, ci și șefii organizațiilor din teritoriu. De aceea în mod normal era organizat la Parlament, unde sălile erau mai încăpătoare, dar de această dată a fost ales sediul central al partidului. Aici este un sistem de bruiaj al telefoanelor. Odată intrați, membrii PSD nu-și mai pot folosi telefoanele. Fiind o ședință atât de tensionată, e posibil ca discuțiile să fie aprinse, iar liderii PSD sunt foarte atenți acum ca imaginea partidului să nu mai aibă de suferit.

comments

comments