full screen background image

Peste 200 de suceveni sunt bolnavi de HIV / SIDA

HIV - SIDA sv1     Virusul HIV / SIDA afectează, în prezent 203 suceveni, dar 24 dintre ei au întrerupt tratamentul.

Ministerul Sănătății alocă lunar 517.000 de lei, nemaifiind semnalate întârzieri în primirea banilor, cum s-a întâmplat la începutul anului.

Șefa Asociaţiei “Red Ribbon” Fălticeni, Dorina Vasile, care derulează proiecte în sprijinul persoanelor infectate cu HIV / SIDA, a declarat, joi, că în zonele Fălticeni și Vatra Dornei se înregistrează majoritatea îmbolnăvirilor din județul Suceava.

Ea a menționat că lipsa protecției sexuale reprezintă principala cauză a creșterii numărului persoanelor infectate.

Vasile: “Au fost înregistrate 16 cazuri noi de îmbolnăviri şi 4 decese. Cazurile noi sunt îngrjorătoare, pentru că văd aici că pacienţii diagnosticaţi în 2014 sunt fără studii: învăţământ gimnaziu – 5, învăţământ liceal – 8, studii superioare – 2. Cazurile sunt înregistrate mai mult în rândul tinerilor, până în 25 de ani. Aşteptăm să se treacă la achiziţia centralizată şi sperăm că, atunci, nu o să mai avem probleme cu tratamentul.”

Dorina Vasile a mai precizat că Asociaţia “Red Ribbon” Fălticeni derulează proiectul “In My Shoes”, cofinanţat de Elveţia, prin care se dorește schimbarea mentalității cetățenilor față de persoanele infectate cu virusul HIV / SIDA, precum și rezolvarea problemelor cu care se confruntă persoanele seropozitive.

comments

comments