full screen background image

Consiliul Concurenţei lansează o platformă online

computer     Consiliul Concurenţei (CC) va lansa anul viitor o platformă online unde persoanele fizice pot să depună sesizări privind încălcarea legislaţiei în domeniul concurenţei, a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

“Vrem să introducem în Legea Concurenţei prevederi legate de facilitarea accesului la informaţii oferite de persoanele fizice, de asemenea separat, fără să avem nevoie de modificări legislative, să lansăm deja anul viitor o platformă online prin care în mod confidenţial ne pot fi furnizate informaţii de la persoanele fizice” , a afirmat Chiriţoiu.

El a menţionat că anul viitor Consiliul Concurenţei se va concentra pe modificări la Legea Concurenţei împreună cu Banca Mondială.

“În prima parte a anului viitor vom veni cu un proiect de modificare al legii, nu mă aştept la modificări foarte mari pentru că pentru că acum 3 ani am reuşit să aducem la zi legislaţia. Vrem să ne perfecţionăm mecanismele care să ne permită să soluţionăm mai repede cazurile în instanţă şi să reducem numărul de procese, vrem să facem mai funcţională procedura prin care fimele să recunoască încălcările de lege şi în schimb să primească sancţiuni mai reduse. Ne va ajuta să soluţionăm mai repede cazurile şi să avem mai puţine procese”, a explicat Chiriţoiu.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza