full screen background image

Abonații “Termica” vor plăti mai mult gigacaloria, dar nu din această iarnă

calorifer 2     Conducerea Primăriei sucevene atrage atenția că numai prin plata agentului termic se va putea furniza și la iarnă acest serviciu.

Primarul Ion Lungu a declarat că actualul preț, de 185 de lei pe gigacalorie, plătit de populație și subvenționat de administrația locală, va fi majorat, chiar dacă nu în această iarnă.

El a readus în atenție că datoriile consumatorilor casnici către distribuitorul “Termica” se ridică la 15 milioane de lei, valoare apropiată de debitul acestei unități către producătorul “Bioenergy”.

Lungu: “Şi aici este o problemă de mentalitate. Termica este într-o situaţie delicată. Oamenii care se află în situaţii delicate beneficiază, totuşi, de acele subvenţii individuale. Trebuie să facem o prioritate din asta – cum plătim telefonul, cablul, să plătim şi termoficarea. Soluţia este de a majora preţul la gigacalorie pentru populaţie. Să spunem cinstit, nu putem ţine acest preţ, de 185 de lei,  până “la loc comanda”. Sigur, în această iarnă, nu se pune problema. În timp. În ideea de a fi o echitate în oraş, pentru că nu este corect ca cei care nu sunt racordaţi la sistemul centralizat să suporte cheltuielile pentru subvenţii ale celor care sunt. Eu zic că, în cel mult un an, lucrurile vor fi rezolvate, într-un fel sau altul.”

comments

comments