full screen background image

Paradă militară, fasole cu cârnaţi, program artistic, pe 1 Decembrie, la Rădăuţi

maerean     Primarul interimar din Rădăuţi, Tiberiu Maerean, a anunţat că municipalitatea a pregătit o acţiune “mai altfel” decât în anii trecuţi, pentru sărbătorirea, pe 1 Decembrie, a Zilei Naţionale a României.

Elementul de noutate îl constituie o paradă militară, în cadrul căreia trei plutoane de militare şi nouă maşini de tehnică vor defila pe traseul Casa de Cultură – Piaţa Centrală.

Maerean: “În afara de depunerea de coroane la Monumentul Eroilor, vom avea şi o paradă militară, formată din trei plutoane de militari, de la Pompieri, de la Poliția Locală și de la Jandarmi. Acestea vor fi urmate de nouă mașini de tehnică, de la toate structurile menționate, precum și de la Poliția Municipiului. Parada se va desfășura de la Casa de Cultură, până în Piața Centrală, unde tehnica va fi așeZată de așa manieră încât să poată fi vizitată de către doritori.”

Herghelia Rădăuţi va participa la sărbătorirea Zilei Naţionale a României, cu o şaretă trasă de patru cai şi un grup de patru călăreţi.

Tiberiu Maerean a oferit mai multe amănunte despre herghelia din localitate, cea mai mare din ţară, lansând şi o invitaţie la vizitarea acesteia

Maerean: “După tehnica din dotarea unităţilor specializate din Rădăuţi, va urma Herghelia Rădăuţi, cu o şaretă trasă de patru cai şi un grup de patru călăreţi. Cu această ocazie, vă readuc aminte că Herghelia Rădăuţi a fost şi este cea mai mare din ţară şi a împlinit 222 de ani de la înfiinţare. Herghelia vă aşteaptă, cu porţile larg deschise, să o vizitaţi, oricând. Vă aşteaptă să vedeţi caii, să participaţi, sub orice formă, la pregătirea lor, deci atât la programul de echitaţie, cât şi la cel de manej sau sărituri peste obstacole.”

Un program artistic de peste 4 ore și 750 de porții de fasole cu cârnaţi îi așteaptă pe rădăuțeni, în Piața centrală a municipiului, pe 1 Decembrie, când se va sărbători Ziua Naţională a României.

Primarul interimar de Rădăuţi a anunţat că este posibilă şi organizarea unui show aviatic, dar acesta va depinde şi de condiţiile meteorologice din ziua respectivă.

Maerean: “Pe scenă se va desfăşura un program artistic, care va dura peste patru ore. În cadrul acestuia, îşi vor etala talentul cântăreţi şi dansatori de la noi, din Rădăuţi, şi din împrejurimi. În tot acest timp, 750 de porţii de fasole cu cârnaţi, pregătite la cazan, vor fi puse la dispoziţia celor prezenţi în piaţă. Participanţii vor primi, cu toţii, steguleţe tricolore, inscripţionate cu strofe din imnul României. S-ar putea să mai avem, tot cu această ocazie, un show aviatic – la această oră, încă neconfirmat -, care depinde şi de condiţiile meteorologice.”

comments

comments