full screen background image

Zeci de copii suceveni, depistaţi cu diverse boli infecţioase

raie copii     Zeci de copii de grădiniţă şi elevi din clasele primare au fost depistaţi cu diverse boli infecţioase, la întoarcerea din vacanţa pe care au avut-o la începutul acestei luni.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a centralizat 70 de preşcolari şi elevi, din clasele 0 – 4 cu râie, păduchi și micoze.

Triajele epidemiologice arată că, din cei aproape 25.000 de preşcolari şi elevi verificaţi în prima parte a lunii, 180 au fost depistaţi cu diferite boli infecţioase.

Jumătate dintre ei aveau amigdalită, testele de laborator efectuate ulterior arătând că în niciunul din cazuri afecţiunea nu era determinată de streptococ.

De menţionat că tratamentul preşcolarilor şi al elevilor identificaţi cu scabie şi pediculoză a fost asigurat de Direcţia de Sănătate Publică, medicaţia fiind ridicată de la sediul instituţiei de către medicii de familie şi cei din reţeaua şcolară.

În cazurile de pediculoză, pe lângă deparazitarea celor afectaţi, se recomandă şi măsuri de decontaminare a persoanelor din anturaj.

comments

comments