full screen background image

Senatorii menţin criteriul demografic pentru înfiinţarea farmaciilor

farmacie 3     Senatorii decis, marţi, să menţină criteriul demografic pentru înfiinţarea farmaciilor în oraşe, ei respingând, în acest sens, o solicitare de reexaminare transmisă Parlamentului de preşedintele Traian Băsescu.

Raportul de respingere a cererii de reexaminare asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei 266/2008 şi de adoptare a legii în forma trimisă la promulgare, propus de Comisia pentru sănătate, a întrunit 62 de voturi ”pentru”, 18 voturi ”împotrivă” şi patru ”abţineri”.

Potrivit legii, în prezent, înfiinţarea unei farmacii comunitare în mediul urban se face în funcţie de numărul de locuitori, dovedit prin adeverinţă eliberată de autoritatea administraţiei publice locale, după cum urmează: în municipiul Bucureşti, o farmacie la 3.000 de locuitori, în oraşele reşedinţă de judeţ, o farmacie la 3.500 de locuitori, iar în celelalte oraşe, o farmacie la 4.000 de locuitori.

“Parlamentul a adoptat această lege cu modificări faţă de forma iniţiatorului, menţinând criteriul demografic prevăzut la înfiinţarea unei farmacii în mediul urban. Astfel, Legea transmisă promulgării elimină orice prevedere referitoare la durata de aplicare a criteriului demografic, rezultând, aşadar, menţinerea acestui criteriu pe perioadă nedeterminată”, a susţinut preşedintele în cererea de reexaminare.

comments

comments