full screen background image

Ioan Rus: Este necesară restructurarea Tarom

tarom2     Tarom a raportat rezultate pozitive în acest an, dar compania aeriană nu beneficiază de “cel mai fericit” management, o parte din sindicate “sunt în contrasens” şi va fi necesară restructurarea companiei, modalitatea urmând să fie anunţată în curând, afirmă ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

“La Tarom, cu toate că se diminuează pierderile pe care această societate le are istoriceşte vorbind, va fi nevoie de o analiză – am făcut mai multe analize, şi cu Consiliul de Administraţie, şi cu conducerea operativă a companiei, am discutat şi cu sindicatele. Suntem în situaţia în care la 31 decembrie rezultatele economico-financiare vor fi cele care vor fundamenta o poziţie extrem de clară a ministerului, în calitatea sa de proprietar, în legătură cu această companie. Cred că nevoia de restructurare în compania Tarom este una iminentă, dar pentru că nu se pot lua măsuri decât în urma analize extrem de solide, aştept rezultatele de la 31 decembrie, după care vom fi în situaţia să decidem pe ce drum şi în ce variantă apucăm cu societatea aceasta”, a declarat ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că managementul de la Tarom “nu este cel mai fericit”, iar o parte din sindicate “sunt în contrasens cu o bună evoluţie a unei societăţi comerciale”.

Ministrul nu a detaliat variantele de restructurare avute în vedere în cazul companiei aeriene.

comments

comments