full screen background image

“Termica” încasează, în continuare, puțini bani de la populație

Termica     Plățile asociațiilor de proprietari către “Termica” se păstrează la cote reduse, în pofida apelurilor lansate de autorități.

Administratorul special al unităţii, Ovidiu Dumitrescu, a declarat, luni, că restanțele consumatorilor casnici se ridică la 15 milioane de lei, din care 9 milioane sunt doar penalități.

El a precizat că societatea face eforturi pentru a mai achita din datoriile de 14 milioane către producătorul “Bioenergy”, dar “situația atât a permis”, trebuind să fie făcute plăți și către EON și ACET.

Dumitrescu: “Ca restanţă pentru enrgia achiziţionată de la Bioenergy, putem vorbi de circa 6 milioane de lei, datorate de Asociaţiile de proprietari. Chiar dacă am încasa toţi banii luna aceasta, tot nu ar acoperi datoria pe care o avem noi la Bioenergy. Şi Bionergy ne datorează, pentru nişte utilităţi, 2 milioane de lei, sume care ar trebui compensate. Problema este cu pierderile foarte mari, care nu se regăsesc în tariful aprobat şi, deocamdată, nu sunt însuşite de proprietarul reţelei, municipiul Suceava.”

Pe de altă parte, directorul “Bioenergy”, Vasile Ilie, a precizat că rezervele de biomasă pentru funcţionarea centralei mai ajung până la sfârșitul săptămânii.

El a adăugat că, pentru producerea agentului termic în decembrie, sunt necesare 8 milioane de lei.

comments

comments