full screen background image

Bugetul Educaţiei din 2015 prevede majorarea salariilor şi fond pentru examene şi evaluări

profesori     Bugetul Educaţiei pentru 2015 “merge pe o creştere” şi va cuprinde lucruri noi, cum ar fi un fond special pentru examene şi evaluări, dar şi creşterea salariilor cadrelor didactice în două tranşe, a declarat, luni, ministrul Remus Pricopie, fără a putea spune o cifră exactă privind bugetul.

Ministrul Educaţiei a spus că a avut deja o discuţie cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe privind bugetul, însă, din experienţa anilor trecuţi, până la finalizarea acestuia vor mai exista cel puţin trei-patru discuţii.

“În linii mari, bugetul este conturat, se merge pe o creştere, dar este totuşi mai complicat, pentru că au scăzut contribuţiile sociale, ceea ce va avea un impact în anul 2015”, a declarat Pricopie.

Ministrul Educaţiei a precizat că în bugetul pe 2015 este prevăzută şi creşterea salariilor cadrelor didactice în două tranşe, respectiv 5% din martie şi 5% la începerea viitorului an şcolar.

Remus Pricopie a mai spus că bugetul pentru 2015 are în vedere şi lucruri noi, cum ar fi susţinerea financiară prin fonduri structurale a simulărilor de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, a examenului de bacalaureat şi a simulării pentru evaluarea de la clasa a VIII-a.

comments

comments