full screen background image

Centrul de transport intermodal de la Dărmănești revine în atenție

Centru de transport intermodal     În ședința de săptămâna viitoare, consilierii județeni vor dezbate o serie de aspecte legate de înființarea centrului de transport intermodal de la Dărmănești.

Acolo ar urma să fie înființat un punct de transfer al camioanelor pe calea ferată.

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că aceste clarificări au fost solicitate, recent, de Ministerul Transporturilor.

Nechifor: “Am vorbit deja cu primarul din Dărmăneşti şi avem câteva hectare puse la dispoziţie. Practic, vom putea folosi aceşti bani europeni pentru a reactualiza şi a pune de acord cu ultimele modificări cu privire la transportul intermodal, faţă de ceea ce se gândise cu foarte mulţi ani în urmă. În exerciţiul finaciar 2014 – 20120, putem duce proiectul la finanţare efectivă. Sperăm să găsim înţelegere şi de la Primăria Dărmăneşti şi de la Zona Metropolitană Suceava, pentru că sunt câteva condiţii esenţiale care trebuie îndeplinite.”

Centrul de transport intermodal de la Dărmănești beneficiază de finanțare europeană, lucru care nu permite modificarea locației, chiar și după ce s-a constatat că zona este inundabilă.

comments

comments