full screen background image

Ambasada SUA, mesaj către Guvernul României

Dean Thompson     Însărcinatul cu afaceri al SUA la București, Dean Thompson, susține că modificările fiscale și economice limitate, motivate politic, au efect negativ asupra României.

„Graba politică pe termen scurt nu trebuie să submineze reformele pe termen lung. Un proces decizional economic și fiscal limitat are efect negativ asupra dezvoltării economice pe termen lung și trimite semnale greșite actualilor și potențialilor investitori și parteneri. Statul de drept, stabilitatea mediului de afaceri și consultările cu părțile interesate sunt fundamentul pentru construirea unei economii românești dinamice și solide. România are tăria necesară pentru a răspunde acestor provocări”, a spus oficialul SUA, într-un discurs la „Zilele investitorilor”.

„Guvernul României trebuie să demonstreze că în viziunea sa, incluziunea socială și economică, ancorată în statul de drept și un proces decizional transparent, este fundamentul consolidării democrației și al asigurării unei creșteri economice durabile”, a mai declarat Thompson.

Referitor la companiile de stat, el a cerut Guvernului și politicienilor să nu se amestece în managementul profesionist al acestor întreprinderi.

comments

comments