full screen background image

Poliţiştii locali ar putea primi bani pentru norme de hrană

politia locala suceava 2     Poliţiştii locali suceveni ar putea primi, din 2015, bani pentru norme de hrană.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 65/2014, banii  pentru poliţiştii locali vor putea fi atribuiţi din ianuarie 2015.

Sunt două tipuri de norme, respectiv pentru toţi polițiştii, ceea ce înseamnă că vor primi 24 de lei pe zi, şi normă de hrană pentru poliţiştii locali care lucrează în ture, care vor primi 26 de lei pe zi.

Lungu: “Ca atare, 123 de poliţişti vor beneficia de 24 de lei pe zi de persoană, iar 95 de poliţişti, care lucrează în ture, vor mai avea, în plus, 2 lei pe zi de persoană. Mi se pare o chestiune corectă. Vrem să facem performanţă la Poliţia Locală, dar, din păcate, când s-au redus o serie de posturi, am rămas fără 40 de poliţişti locali. Avem nevoie de ei, avem nevoie de cât mai multe patrule. Eu spun că am mai rezolvat o problemă atunci când am achiziţionat cele 4 maşini MCV şi, din punct de vedere al dotărilor, suntem, cât de cât, corespunzători. Trebuie să se rezolve şi problema inechităţii salariale dintre Poliţia Naţională şi Poliţia Locală, pentru că, dacă discutăm despre ordine publică, au aceleaşi atribuţiuni de serviciu. Din partea mea, au toată susţinerea pentru ca, în bugetul pentru anul viitor, să fie prinse şi aceste tarife pentru hrană.”

Efortul bugetar pentru aceste norme este, pentru anul 2015, de 1.146.830 de lei.

Această sumă va fi cuprinsă în bugetul pe anul viitor.

Lungu a precizat că un poliţist local debutant are salariul minim pe economie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar