full screen background image

Furturi de acumulatori auto, în Gura Humorului şi Rădăuţi

VARTA     Odată cu apropierea sezonului rece se constată o creştere a furturilor din autoturisme, bunurile produs al infracţiunii fiind unele “de sezon” – cauciucuri de iarnă, ştergătoare auto, acumulatori auto.

Marţi., în jurul orei 11.04, prin 112, un bărbat, de 52 de ani, din oraşul Gura Humorului, a sesizat faptul că, în noaptea de 17/18 noiembrie, persoane necunoscute au sustras, de la autotrenul aparţinând unei societăţi comerciale, doi acumulatori, în valoare de aproximativ 1.800 de lei.

Din cercetări, s-a stabilit că autotrenul a fost parcat de către reclamant în parcarea pieţei Obor din Gura Humorului, zonă care nu este asigurată cu sistem video de supraveghere şi nici cu personal de  pază.

Cercetările sunt continuate, în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului de către poliţiştii Compartimentului Investigaţii Criminale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Luni dimineaţă, la ora 07,33, un bărbat, de 37 de ani, din orașul Liteni, a sesizat, prin 112, faptul că, persoane necunoscute, în perioada 15-17 noiembrie, au furat patru acumulatori auto, de la două autoutilitare ce erau parcate în parcarea situată pe strada Salcâmilor, din municipiul Rădăuți.

La faţa locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, persoane necunoscute, prin distrugerea lacătelor de la capacele de protecție a acumulatorilor de la cele două autoutilitare, și, ulterior, prin tăierea cablului ce face legătura cu bornele acumulatoarelor, au sustras patru acumulatori.

Valoarea prejudiciului este de circa 1.500 de lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii BIC Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Pentru prevenirea acestor evenimente nedorite, poliţiştii recomandă posesorilor de autoturisme:
• contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare, antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care odată activate descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;
• asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;
• a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
• ca proprietarii de autoturisme atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme, exemplificând în acest sens: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip “Diplomat”, aparatură electronică, etc.;
• ca autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice, în locuri izolate din punct de vedere al traficului de persoane;
• poansonarea roţilor autoturismelor, în scopul identificării de către proprietar a acestora în cazul furturilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar