full screen background image

Cal şi căruţă furate de fiul fostului proprietar al acestora, în Voivodeasa

cal caruta     Un tânăr, de 19 ani, din comuna Sucevița, satul Voivodeasa, a sesizat, marţi seară, în jurul orei 19.10, prin 112, faptul că, în jurul orei 17.50, un localnic, de 20 de ani, i-a sustras calul și căruţa.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 3 Poliție Rurală Marginea, care a constatat faptul că reclamantul este deținătorul unui atelaj hipo și, la începutul lunii septembrie 2014, în baza unei convenții  verbale, a cumpărat un cal, de la un bărbat din localitate, cu plata la 25 decembrie (de Crăciun) a sumei de 3.000 de lei.

Pe fondul unor neînțelegeri, în jurul orei 17.50, fiul proprietarului iniţial al calului s-a întâlnit ocazional, pe strada Voivodeasa, cu  tânărul de 19 ani, ce se afla cu căruţa.

Cerându-i bani pentru cal, a fost refuzat, motiv pentru care i-a spus să coboare din atelaj.

Acesta s-a confirmat și a luat atelajul hipo cu calul pe care l-a condus la domiciliu său.

În urma verificării la domiciliu, acesta a recunoscut fapta sa, motivat de faptul că animalul este bolnav și  cumpărătorul nu are grijă de el, îl foloseşte la pădure, fără a-l îngriji.

Atelajul și calul au fost date în custodia persoanei vătămate, până la clarificarea litigiului.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate de agenţii Secţiei 3 Poliție Rurală Marginea.

comments

comments




Leave a Reply

avatar