full screen background image

Medicii așteaptă vaccinurile antigripale promise de Ministerul Sănătății

vaccin antigripal     Direcția de Sănătate Publică Suceava așteaptă, în aceste zile, să primească o parte din cele 35.000 de doze de vaccinuri antigripale solicitate Ministerului Sănătății.

Campania gratuită de vaccinare se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în spitale, prioritate având persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire.

În această categorie sunt incluși cei cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical și gravide.

Campania de vaccinare începe cu întârziere, având în vedere că medicii raportează săptămânal peste 2 mii de cazuri de pneumonii și infecții acute respiratorii.

În sezonul trecut, Direcția de Sănătate Publică a primit doar o treime din vaccinurile antigripale solicitate.

Într-o intervenţie telefonică pentru ştirile Radio VIVA FM, doctorul Brădăţan a precizat că vaccinarea personalului principalei unităţi medicale din judeţ va începe, cel mai târziu, la începutul lunii decembrie.

Din fericire, în acest sezon epidemilogic, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.

Brădăţan: “Aşteptăm să primim dozele de vaccin antigripal, la fel ca în fiecare an, undeva în a doua jumătate a lunii noiembrie. Astfel, cel mai târziu la începutul lunii decembrie, vom începe vaccinarea personalului medical din cadrul spitalului. Dozele vor veni prin Direcţia de Sănătate Publică şi, imediat ce vor intra în farmacia unităţii noastre, vor fi distribuite secţiilor. Protocolul prevede ca fiecare secţie, pe bază de semnătură, să distribuie angajaţilor acest vaccin. Deocamdată, la nivelul Spitalului Judeţean Suceava, nu am avut niciun caz declarat de gripă, în acest sezon epidemilogic.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar