full screen background image

Ponta: Este nevoie de o nouă legislație privind votul compatrioților din diaspora

sectie-votare    Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni că propune înființarea unei comisii parlamentare care împreună cu reprezentanții instituțiilor statului și ai ONG-urilor să elaboreze o nouă legislație privind votul din străinătate.

“Este evident că România are nevoie de o nouă legislație și o nouă logistică privind votul compatrioților noștri din diaspora. În final, ieri au votat aproape 400.000 de români. Vă reamintesc că în 2009 au votat 143.000. E foarte probabil ca în 2016 să voteze și mai mulți. Deci, din acest punct de vedere, dacă va exista un acord cu cei de la ACL, vreau să facem o comisie parlamentară, împreună cu reprezentanții instituțiilor statului, ai ONG-urilor românilor din diaspora, ai noului președinte, domnul Iohannis, și la începutul anului 2015 să elaborăm legislația care să asigure participarea la vot a tuturor românilor care doresc să facă acest lucru, din țară și din diaspora”, a declarat Victor Ponta la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Ministerul Afacerilor Externe rămâne o instituție fundamentală a statului român.

“O să încerc să salvez prestigiul MAE. Este o instituție fundamentală a statului român, care are ca atribuții reprezentarea noastră în politica externă și doar ocazional organizarea de alegeri. Domnul ministru Meleșcanu a venit în ultimul moment, a făcut tot ceea ce putea să facă din punct de vedere legal și omenesc”, a susținut premierul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar