full screen background image

Contribuabilii suceveni au datorii de 10 milioane de euro la bugetul local

euroi     Primăria municipiului Suceava caută soluţii prin care să poată acorda eşalonări la plată marilor datornici la bugetul local.

Şeful administraţiei locale, Ion Lungu, a declarat că, pe de altă parte, Guvernul ar trebui să identifice variante de completare a Codului Fiscal, astfel încât debitorii cu pricina să fie stimulaţi să-şi  achite eşalonat obligaţiile.

Lungu precizează că atât persoanele juridice, dar mai ales persoanele juridice, datorează vistieriei comunităţii în jur de 10 milioane de euro, adăugând că, “dacă aceşti bani ar intra la buget, multe lucruri s-ar putea face pentru oraş”.

Cei mai mari restanţieri la buget provin din zona industrială a Sucevei, o serie întreagă de firme intrând în insolvenţă, iar ulterior în faliment.

Lungu: “Din păcate, sunt de încasat plăţi restante de peste 10 milioane de euro, din impozite şi taxe locale la agenţi economici şi populaţie. Sigur, multe din aceste plăţi sunt greu de încasat, pentru că vin din zona industrială. Este vorba despre societăţi care s-au dus în insolvenţă şi, implicit, în faliment. Noi suntem înscrişi la masa credală, dar este foarte greu de încasat aceşti bani.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar