full screen background image

Continuă modernizarea străzii Sucevei din Fălticeni

strada sucevei     Au început lucrările de modernizare a străzii Sucevei din municipiul Fălticeni, a anunțat Primarul localității, Cătălin Coman, într-o intervenție telefonică pentru știrile Radio Viva FM.

Coman a explicat că modernizarea acestei străzi se face pe trei componente. Pe de o parte, proiectul de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, iar pe de altă parte, modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public şi reabilitarea străzii.

Coman: “Introducerea reţelelor de apă şi canalizare este realizată în proporţie de peste 95%. Am demarat şi partea de introducere a iluminatului public modern, o altă componentă a reabilitării străzii Sucevei. Probabil, de săptămâna viitoare, va începe şi partea de configurare, cu scuaruri şi sensuri giratorii.”

Lucrările de asfaltare sunt realizate de o firmă din Botoșani, iar cele de iluminat public, de o societate locală.

Referitor la costurile lucrării, primarul Cătălin Coman a explicat că modernizarea acestei străzi face parte dintr-un proiect mai larg, din care face parte și cartierul de locuințe din acea zonă.

Coman: “Valoarea proiectului pentru asfaltarea şi reconfigurarea străzii este de aproape 39 de miliarde de lei vechi. Partea de iluminat public se ridică în jurul sumei de 4,5 miliarde. Componenta de apă şi canalizare se realizează printr-un proiect european, pe POS Mediu. Nu aş putea să spun costul total, pentru că strada Sucevei face parte dintr-un ansamblu, împreună cu tot acest cartier, străzile Sergent Sava, Zorilor, Caporal Manolache, Caporal Movileanu, Caporal Ciofu, plus Aleea Teilor. Una peste alta, lucrările de acolo trebuia realizate de multă vreme, dar ne facem datoria să abordăm din toate unghiurile reabilitarea unui drum european, E 85, care tranzitează municipiul Fălticeni.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar