full screen background image

Parchetul Militar redeschide toate dosarele privind crimele comunismului

comunism     Parchetul Militar redeschide mai multe dosare legate de crimele comunismului. Judecătorii de la Curtea Militară de Apel București au menținut ordonanța procurorului general al României, Tiberiu Nițu. Cel mai cunoscut caz în aceste dosare este cel al dizidentului Gheorghe Ursu.

Judecătorii de la Curtea Militară de Apel din București au decis să mențină ordonanța procurorului general al României, de la jumătatea săptămânii trecute.

Această ordonanță vizează în principal redeschiderea anchetei privind moartea dizidentului Gheorghe Ursu, în urma unei solicitări venite de la fiul acestuia, Andrei Ursu.

Ancheta vizează în primul rând cercetarea fostului ofițer de Securitate Marin Pârvulescu, considerat de Andrei Ursu principalul vinovat de moartea tatălui său.

În ordonanța procurorului general Tiberiu Nițu, menținută astăzi de judecătorii militari, se face referire și la alte crime ale comunismului ce urmează să fie investigate de procurorii militari.

Andrei Ursu a declarat, vineri, că a întrerupt greva foamei pentru că a obţinut redeschiderea dosarele penale incluse în „Procesul Comunismului”, printr-o ordonanţă a procurorului general care infirmă toate deciziile de neîncepere a urmăririi penale date până acum în aceste cauze.

comments

comments




Leave a Reply

avatar