full screen background image

Compartimentul de primiri urgenţe de la Fălticeni ar putea fi dat în folosinţă în acest an

vlad_morariu     Spitalul Municipal Fălticeni este unul dintre cele doar trei spitale de stat construite după revoluţie, a declarat managerul unităţii medicale, Vlad Morariu.

Prezent în emisiunea “Faţă în faţă”, difuzată, marţi, de Radio VIVA FM Fălticeni, dr. Morariu a precizat că spitalul este foarte important pentru întreaga zonă, acoperind o arie largă de populaţie, de aproximativ 135.000 de locuitori.

Morariu: “În afară de municipiul Fălticeni, spitalul va deservi oraşele Liteni şi Dolhasca, precum şi 18 comune arondate, totalizând
un număr  de aproximativ 135.000 de locuitori. Avem o adresabilitate, de multe ori, peste capacitatea noastră, motiv pentru care dorim să lărgim aria de servicii medicale oferite populaţiei, precum şi capacitatea efectivă a spitalului”.

În noua construcţie a Spitalului Municipal Fălticeni vor fi disponibile 260 de paturi, a mai spus Vlad Morariu, specificând că, în continuare, vor rămâne şi 3 secţii exterioare ale spitalului – secţiile de TBC şi de boli infecţioase şi dermatovenerologie, precum şi Centrul de Sănătate Vadu Moldovei.

Morariu: “Spitalul Municipal are, în momentul de faţă, 337 de paturi. În noua construcţie vor mai 260 de paturi, rămânând 3 secţii exterioare. Este vorba despre secţia de dermatovenerologie, precum şi despre cea de TBC, care va rămâne în afara clădirii, un lucru absolut normal. De asemenea, mai avem Centrul de Sănătate Vadu Moldovei, unde am obţinut, recent, avizul pentru funcţionarea unui compartiment de paliative – 10 paturi, pe lângă cele 25 de paturi de medicină internă acuţi, care funcţionează în momentul de faţă.”

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni speră ca noul centru de primiri urgenţe să fie funcţional până la sfârşitul anului.

Vlad Morariu a precizat că noul centru va funcţiona în clădirea corpului principal al Spitalului Municipal Fălticeni, de pe strada Mihai Eminescu, şi că actualei clădiri i se va adăuga o structură modulară, pentru a putea realiza circuitele necesare desfăşurării activităţii medicale.

Morariu: “Am demarat toate acţiunile necesare înfiinţării compartimentului de primiri urgenţe, în clădirea corpului central al Spitalului Municipal Fălticeni, de pe strada Mihai Eminescu. Acestuia i se va adăuga o nouă structură modulară, alipită, pentru a putea realiza circuitele necesare desfăşurării activităţii medicale. Toată procedura necesară avizului de funcţionare este făcută şi depusă la minister. Avizul pe partea de urgenţă se dă de către o comisie interministerială, între ministerul Sănătăţii şi cel de Interne, aviz care urmează, de pe o zi pe alta, să îl primim.”

Dr. Morariu speră ca noul centru de primiri urgenţe să fie funcţional până la sfârşitul anului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar