full screen background image

13 premii pentru elevii suceveni la Concursul “Profizica”

Fizica     În perioda 7-9 noiembrie, a avut loc, la Vaslui, concursul interjudeţean de fizică ,,Profizica” la care au participat elevi din șase județe: Neamţ, Suceava, Iaşi, Bacău, Galaţi şi judetul gazdă.

Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni – gimnaziu, liceu teoretic şi liceu tehnologic.

Județul Suceava a fost reprezentat de un echipaj format din 20 de elevi, care au concurat la toate secţiunile.

Rezultatele elevilor suceveni au fost remarcabile, 13 dintre ei obținând distincții: două premii I, patru premii II, patru premii III și trei menţiuni.

Premiile I au fost obținute de Eduard Lungu, elev în clasa a VIII-a la Liceul Tehnologic ”Tomșa Vodă” Solca, îndrumat de profesor Ilie Cosovanu, și Eusebiu Șutu, din clasa a XI-a de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, îndrumat de profesor Sorin Golda.

Premiul al II-lea a fost adjudecat de un elev al Colegiului Național ”Petru Rareș„ Suceava – Adrian Patraș, care este îndrumat de profesor Daniela Dungeanu, și de trei elevi de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava – Roxana Maria Iliese și Lucian Bicsi, pregătiți de profesor Costică Costan, și Andrei Palaghianu, pregătit de profesor Lucian Lungu.

Cele patru premii III au fost obținute de Beniamin Hrab, Constantin Vraci și Petrică Bilațevschi, elevi ai Colegiului Tehnic Rădăuți, îndrumați de profesor Valentina Coșcă, și de Ștefan Ciprian Cojocariu, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Lotul reprezentativ al județului Suceava a fost însoţit de profesorii de fizică Valentina Cloșcă şi Sorin Golda.

comments

comments




Leave a Reply

avatar