full screen background image

Gazprom a redus prețul gazelor destinate Republicii Moldova

gazprom     Gazprom a redus cu 45 de dolari pe mia de metri cubi prețul la livrările de gaze pentru Republica Moldova pentru anul viitor, informează presa de la Chișinău. După aplicarea reducerii, Republica Moldova va importa gaze rusești la prețul de 332 de dolari mia metri cubi.

Vicepreședintele companiei rusești Gazprom a venit special la Chișinău pentru a semna prelungirea contractelor de furnizare a gazelor pentru Republica Moldova, aceasta fiind prima dată în ultimii ani când semnarea contractului are loc înainte de sfârșitul lunii noiembrie.

Încheirea acestor contracte are loc în contextul în care în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare la 30 noiembrie, alegeri cărora le este atribuită o importanță geopolitică de mulți observatori.

”Rusia lucrează tare și lucrează inteligent. Riscul este foarte mare ca politica Republicii Moldova să fie direcționată într-o zonă sau alta cu consecințe destul de grave și importante”, a declarat experta germană Anneli Ute Gabanyi, într-un interviu pentru Europa Liberă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar