full screen background image

Claudiu Cobuz, la Viva FM: “Există, la ora actuală, ceea ce se numește crononutriție, adică nutriția contratimp”

claudiu cobuz dimi     Tihna dimineților de altădată a devenit doar o amintire plăcută sau un lux, pe care ni-l îngăduim doar în weekend.

Rutina, stilul de viață, ne-au schimbat în timp comportamentul alimentar.

Mult prea prinși în viața noastră, uităm să ne (mai) hrănim corect.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat s-a marcat, la “Dimineți animate”, în avans.

Invitat în studio, alături de matinalii Viva FM, a fost doctorul Claudiu Cobuz, medic specialist în diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, doctor în ştiinţe medicale, din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

Prilej bun de a ne aminti un lucru vital: să mâncăm corect.

Micul dejun ideal, beneficiile consumului de cafea, alimentația modernă, bogată în grăsimi și zaharuri, au fost temele abordate.

Am aflat că s-a inventat și un termen pentru alimentația omului modern, mereu pe fugă.

“Există la ora actuală ceea ce se numește crononutriție, adică nutriția contratimp. Chiar și în cadrul unui asemenea obicei alimetar se poate introduce un stil de viață sănătos”, ne-a asigurat medicul Claudiu Cobuz.

Pare complicat să ne apucăm  de numărat calorii sau să facem asocierele alimentare corecte. Dar totul ține de ritmul personal și de activitatea pe care o desfășurăm.

“Necesarul caloric al fiecăruia dintre noi este în funcție de activitatea fizică desfășurată. Dacă sărim peste micul dejun, este ca și cum am porni la drum cu o mașină pe care nu o alimentăm în momentul demarajului”, a mai spus invitatul matinalilor.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza