full screen background image

Bani în avans pentru bugetarii cu salarii tăiate

bani romanesti noi     Guvernul vrea să plătească în avans drepturile câştigate în instanţă de profesorii, magistraţii şi cei care au avut veniturile tăiate de Guvernul Boc în 2010.

Executivul vrea să le achite integral tranşele pentru 2015 şi 2016 până la sfîrşitul acestui an. Pentru asta este nevoie însă de 5,6 miliarde de lei.

Banii vor fi luaţi din excedentul bugetar de anul acesta, adică din sumele care au rămas necheltuite. În total, 300 de mii de persoane ar urma să beneficieze de această măsură. Proiectul de ordonanţă de urgenţă se află în primă lectură pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de astăzi.

„Noi după zece luni, avem excedent bugetar 400 de milioane de lei. Am încasat mai mult decât am cheltuit. Sigur că sunt invidios pe cel care vine după mine pentru că știu ce am preluat eu. Dar toate lucrurile pe care le-am făcut sunt rezultatul unor sacrificii din ultimii ani, când am tot strâns cureaua, când DNA-ul foarte bine a făcut că ne-a ajutat, anul ăsta ne-a ajutat enorm în combaterea evaziunii fiscale”, a declarat Victor Ponta în emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

comments

comments




Leave a Reply

avatar