full screen background image

Finanţele publice sucevene vor să recupereze datoriile istorice

DGFPS     Implementarea unui management performant al arieratelor, acordarea de facilităţi la plata acestora din urmă, prin aplicarea măsurii de eşalonare a achitării sumelor recuperabile, constituie o preocupare prioritară a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava

“S-au luat măsuri pentru accelerarea recuperării arieratelor, îmbunătăţirea procedurii de valorificare a bunurilor în cadrul executării silite, precum şi a celor de insolvabilitate şi stabilire a răspunderii solidare”, se arată într-o informare a instituţiei sucevene.

Sursa citată evidenţiază că, în primele 9 luni ale anului, accelerarea recuperării arieratelor a fost caracterizată prin identificarea şi concentrarea eforturilor de colectare pe arieratele mari si recente.

Astfel, în primele 3 trimestre ale anului 2014, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a aprobat 558 de eşalonări la plata obligaţiilor bugetare restante, valoarea acestora fiind de 41,3 de milioane de lei.

Din total, conform graficului, încasările din arierate au însumat, în intervalul la care facem referire, 23,1 milioane de lei.

Arieratele constau în obligaţiile financiare ajunse la scadenţă şi neachitate.

Arieratele sunt datoriile a căror dată scadentă a fost depăşită cu 90 de zile.

comments

comments




Leave a Reply

avatar