full screen background image

Problema agentului termic în municipiul Suceava, departe de a fi rezolvată

Vasile Ilie     Epopeea furnizării apei calde şi căldurii în municipiul Suceava continuă.

Reprezentanţii “Bioenergy” spuneau, la începutul săptămânii, că vor închide centrala duminică, pentru că nu mai au biomasa necesară funcţionării şi nici bani pentru a cumpăra alta.

Directorul “Bioenergy”, Vasile Ilie, a declarat, pentru ştirile Viva FM, că, nici până astăzi, cele două milioane de lei de la Guvern nu au intrat în conturile firmei, deşi primeşte promisiuni de trei săptămâni că aceşti bani vor veni.

Totuşi, pentru a nu lăsă sucevenii fără apă caldă şi căldură, s-a mai achiziţionat biomasă pentru încă două zile.

Vasile Ilie: “Au rămas doar promisiuni cele 2 de milioane pe care le avem de primit. Deşi aşteptăm banii de trei săptămâni, până la această oră, banii nu au intrat în conturile “Bioenergy” Suceava. Sperăm ca acest lucru să se întâmple măcar astăzi. Am convenit cu domnul primar şi cu domnul prefect ca săptămâna viitoare să ne mai intre nişte bani. Deocamdată, tot promisiuni. Acum, noi, din toţi banii pe care îi mai aveam în companie, am mai cumpărat biomasă pentru două zile, să ajungă până săptămâna viitoare, când sperăm să primim cele 2 milioane, ca subvenţie pentru energie, nu altfel. Aşa am mai putea asigura, pentru o perioadă de încă două săptămâni, livrarea agentului termic.”

Primarul Ion Lungu declara că agentul termic nu va fi oprit în municipiul Suceava şi se va asigura chiar el ca acordul dintre “Termica” şi “Bioenergy” să fie semnat și respectat.
Totodată, populaţia trebuie să-şi plătească datoriile restante către “Termica”.

Una peste alta, problema producerii şi distribuirii agentului termic în municipiul Suceava pare a fi departe de a fi rezolvată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar