full screen background image

Bugetul, în Parlament, după ce va fi discutat cu reprezentanții FMI și CE

ponta sv 1     Bugetul pentru 2015 va fi trimis în Parlament după ce va fi agreat de reprezentanții Comisiei Europeană (CE) și ai Fondului Monetar Internațional (FMI), a declarat vineri, la Cacica, premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, o delegație a organismelor financiare internaționale va efectua o misiune la București la sfârșitul lunii noiembrie.

Ponta: “Conform obligațiilor pe care România le are prin acordurile cu Comisia Europeană și FMI, inclusiv rectificările de buget, dar mai ales bugetul pentru noul an, se trimit în Parlament, după ce sunt agreate în aceste discuții. La sfârșitul lunii noiembrie, este misiunea oficială a FMI, CE și Banca Mondială. Noi avem pregătite toate datele și în momentul în care avem toate acordurile stabilite putem să îl trimitem în Parlament”.

Premierul a subliniat că în discuțiile cu reprezentanții FMI și CE va fi abordată și tema excedentului bugetar al României.

Potrivit acestuia, România a avut, la 31 octombrie 2014, un excedent bugetar de 600 de milioane de lei, în condițiile în care veniturile bugetare au fost de 176 miliarde de lei, iar cheltuielile au fost de 175,4 miliarde de lei.

Ponta a afirmat că întârzierea prezentării noului buget este determinată și “de un motiv politic”.

Ponta: “Dacă voi fi ales președinte al României, Călin Popescu Tăriceanu va fi prim-ministru și, atunci, trebuie ca noul buget, discutat cu FMI, CE și BM, să fie însușit de viitorul guvern, care îl va pune în executare”.

Premierul urmează să meargă la Cernăuţi, unde a fost invitat de preşedintele Societăţi pentru Cultură Românească “Mihai Eminescu”, Vasile Bâcu, şi de preşedintele Fundaţiei Culturale “Casa Limbii Române”, academician Vasile Tărâţeanu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar