full screen background image

Ţigări ascunse în autoturisme, depistate cu ajutorul câinelui de serviciu

tigauto1     Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au descoperit, ascunse în locaşuri special amenajate, în două  autoturisme, peste 600 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Pentru depistarea ţigărilor, echipa de control a folosit câinele de serviciu Nah, specializat în detectarea produselor din tutun.

Joi, 5 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret au depistat, pe sensul de intrare în ţară, două autoturismeconduse de doi cetăţeni români, de 43, respectiv 24 de ani, suspecte că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Având în vedere situaţia de fapt, echipa mixtă a efectuat controale amănunţite asupra ambelor autoturisme.

Astfel, au fost descoperite, cu ajutorului câinelui de serviciu Nah, specializat în detectarea produselor din tutun, 608 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 740 de lei.

Acestea erau ascunse în bara din spate şi pragurile unui autoturism şi în pereţii laterali ai celeilalte maşini.

Conducătorii auto nu au putut prezenta niciun document de provenienţă pentru cantitatea de ţigări descoperită, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional de către organele vamale, cu amenzi în cuantum de 11.000 de lei.

Totodată,  unul dintre autoturisme, în valoare de 9.000 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece acesta avea confecţionat locaş special amenajat pentru transportul ţigărilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar