full screen background image

Sucevenii ar putea rămâne din nou fără apă caldă şi căldură, din 9 noiembrie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Începând de duminică, 9 noiembrie, sucevenii ar putea rămâne din nou fără apă caldă şi căldură.

Printr-o adresă trimisă astăzi, Bioenergy Suceava a notificat societatea Termica şi Primăria Suceava că, începând din data de 9 noiembrie, ar putea reînchide centrala termică a oraşului.

Directorul general al “Bioenergy”, Ilie Vasile, spune în notificarea trimisă:

“Întrucât nici până în prezent nu ne-au fost achitate debitele restante şi având în vedere perioada de timp de când sunt datorate, respectiv februarie-octombrie 2014, precum şi cuantumul debitului, solicităm achitarea, până la data de 7 noiembrie 2014, a întregii creanţe pe care o datoraţi subscrisei, rezultată din continuarea activităţii debitoarei Termica după deschiderea procedurii insolvenţei , respectiv în perioada de observaţie.
Reiteram astfel, cum am făcut-o de nenumărate ori, că suntem în mod continuu supuşi riscului imposibilităţii achitarii furnizorilor noştri de resurse, dat fiind cuantumul şi vechimea creanţelor datorate, iar în data de 9 noiembrie 2014 vom fi nevoiti să reinchidem centrala, fapt de care Termica SA Suceava este singura şi deplin răspunzătoare şi de natură să afecteze nu doar interesele noastre, ci şi pe cele ale locuitorilor municipiului Suceava, beneficiarii finali ai serviciului furnizat, în plin sezon toamnă – iarnă”.

Conform “Bioenergy”, totalul creanţei neachitate este de 15.941.940 de lei, care generează penalităţi de întârziere de 994.942 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar