full screen background image

Sinescu, la “Dimineți animate”: “A ieși în natură e una din plăcerile pe care mi le permit atunci când am ocazia”

sine dimi     La matinalul de azi, Luisa și Călin au făcut un pact cu invitatul lor, prefectul Florin Sinescu.

Au stabilit împreună, la o cafea și la o țigară, (apropos, am aflat că intenționează să renunțe la acest obicei, îi urăm multă voință!)  că vor discuta despre alegerile prezidențiale, despre starea drumurilor din județ înainte de prima ninsoare mai serioasă, dar fără să insiste prea mult pe aceste subiecte.

La urma urmei, suntem și noi parțial sătui de rezultate parțiale, de procente, de promisiuni bune pentru România și așa mai departe.
Așa că matinalii au avut răgazul  să îl descopere pe omul Sinescu.

Pe omul care, între o ședință și cinci mii de telefoane, se gândește cu drag la familia lui.

Iar, în momentul în care Luisei i-a scăpat printre dinți o înjurătură, în pauza de reclame, pentru că tehnologia a refuzat să coopereze cu ea, prefectul i-a zâmbit indulgent. “Poate mouse-ul e de vină, domnişoară.”

Obervați? Chestiune de optică și atitudine relaxată. S-a trecut cu mare ușurință de la alegeri la alegerile personale. Timp liber și activități recreative. Așa am aflat că domnului prefect îi place să patineze.

“Nu sunt un bun patinator, dar îmi place mult să patinez. A ieși în natură e una din plăcerile pe care mi le permit, atunci când am ocazia. În sensul că mă deplasez în zona de munte, peste tot unde e posibil. O atracție, din punctul meu de vedere, care este la doi pași de noi, o reprezintă patinoarul.  Sper să se deschidă cât mai curând. Încerc, pe cât posibil, să ajung și la patinoar, pentru că trebuie să mai facem și un pic de mișcare și în natură este cel mai plăcut.”

În ceea ce privește condițiile în care se află patinoarul din Suceava, Sinescu a spus:

“Sunt multe de spus legat de patinoar. Vorbim despre un patinoar care ar fi putut să fie acoperit dar, deocamdată, este important că s-au creat câteva investiții, în acest an, legate de posibilitatea de a avea o gheată mai de calitate. Cei de acolo sunt oameni foarte inimoși, îi cunosc de când eram copil, făceau gheața la Suceava. Au făcut tot felul de invenții, pot spune, în ceea ce privește mașina specială de gheață, care asigură calitatea gheții și sunt convins că și anul acesta vom avea o gheață de calitate și foarte mulți suceveni vor fi prezenți la patinoar!”

Discuția s-a încheiat simetric. Adică s-a făcut tot un soi de pact.

“Ne vedem pe gheață!” a fost promisiunea făcută, în direct, de prefectul Florin Sinescu.

 

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar