full screen background image

De-a lungul drumurilor cu pericol de înzăpezire, vor fi amplasate parazăpezi

sine viva 0411     Aproape 19 kilometri liniari de parazăpezi vor fi montate, în această lună, în județul Suceava.

Compania Națională de Drumuri a alocat 5 kilometri liniari de parazăpezi în plus față de anul trecut, aceste dotări urmând a fi amplasate de-a lungul drumurilor intens circulate.

Prezent astăzi în emisiunea “Dimineţi animate”, difuzată de Radio Viva FM, prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a precizat că se au în vedere, în special, zonele Cumpărătura, Stroieşti, Vadu Moldovei şi Ratoş.

El a cerut sprijinul Direcției Silvice pentru asigurarea elementelor de lemn necesare montării parazăpezilor, directorul Sorin Ciobanu  asigurându-l de tot sprijinul.

Sinescu: “Până acum avem 13,7 km de parazăpezi şi vom mai primi încă 5 km. O să ne axăm pe zonele unde ştim că mereu sunt probleme, în special pe DN 17A. Trebuie să facem şi nişte achiziţii de elemente de lemn, să vedem ce se poate recupera din cele de anul trecut, tot ce avem nevoie pentru a începe montarea parazăpezilor.”

Prefectul a mai adăugat că vor fi amenajate, ca în fiecare iarnă, puncte de sprijin, dotate cu personal, utilaje şi material antiderapant, pentru ca “intervenţiile să fie reduse la minim”.

Astfel de puncte vor funcționa la Poiana Stampei şi Ratoş.

comments

comments




Leave a Reply

avatar