full screen background image

4.500 de studenţi ar putea beneficia de burse, la USV

usv     În urma recomandărilor formulate de echipa de evaluare instituţională ARACIS, ţinând cont de propunerile studenţilor şi având în vedere politica şi strategia conducerii universităţii de stimulare a performanţei şi creativităţii în rândul studenţilor, Consiliul de Administraţie al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava a analizat şi a propus creşterea cuantumului minim al bursei, de la 200, la 250 de lei pe lună.

De asemenea, nivelul bursei de merit şi performanţă a crescut la minim 450 de lei.

Prof. univ. dr. Ştefan Purici a precizat că, în acest an universitar, conducerea USV asigură, din soldul istoric al contului “burse studenţi”, finanţarea cu 30 de lei a fiecărei burse.

De asemenea, conducerea va asigura, din aceeaşi sursa, întregul fond dedicat burselor sociale, la un nivel de maxim 10% din fondul total de burse.

Ambele măsuri majorează semnificativ bugetul alocat burselor studenţilor (cu aproximativ 20%) şi vor asigura posibilitatea utilizării fondului de burse primit de la MEN pentru bursele de studiu, performanţă şi merit.

În cazul burselor sociale, conducerea universităţii lucrează, în aceste zile, pentru includerea USV într-un proiect sistemic coordonat de MEN, prin care numărul beneficiarilor de bursă socială să fie extins considerabil.

Toate aceste măsuri vor permite unui număr mai mare de studenţi să beneficieze de burse şi va spori interesul studenţilor pentru educaţie, formare şi dezvoltare profesională şi personală.

Purici estimează că aceste fonduri (de la MEN şi din venituri proprii) vor asigura burse pentru un număr de peste 2.500 de studenţi, în prima etapă, la care se vor adăuga cel puţin 2.000 de studenţi, odată cu implementarea proiectului sistemic.

comments

comments




Leave a Reply

avatar