full screen background image

Lucrările de asfaltare a pistei aeroportului de la Salcea continuă

aero 0810 1     Conducerea județului este mulțumită de lucrările de asfaltare a pistei aeroportului de la Salcea, având în vedere vremea favorabilă.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a declarat că investițiile derulate de firma “Tehnic Asist” Botoşani au mai acoperit întârzierile din vară, cauzate de ploi.

Primul strat de asfalt turnat pe pista aeroportului are o grosime de 24 de cm şi va fi urmat de alte două, după cum a menționat Nechifor.

Nechifor: “Am depăşit 1,5 km, din lungimea totală de 2.460 de metri şi lăţimea de 45 de metri. Ne apropiem, încet-încet, de finalizarea primului strat de asfalt. S-a mai lucrat la partea de canalizare, la partea de balizaj şi, sigur, la lucrările adiacente acestora. Practic, reuşim, să recuperăm, în acest moment, din timpul pierdut în vară, când, în lunile iunie şi iulie, a plouat foarte mult.”

Investiţiile de la aeroportul Salcea, în valoare de 40 de milioane euro, înseamnă construcţia unei piste elastice, ridicarea unui nou turn de control, modernizarea clădirii aerogării şi instalarea unui sistem modern de ghidaj a aeronavelor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar