full screen background image

Scutire de impozit pentru clădirile noi, până la prima vânzare sau utilizare

prima-casa     Senatorul PSD Şerban Nicolae propune, printr-un proiect de lege, scutirea de impozit a clădirilor noi, edificate de către o societate sau o persoană fizică autorizată exclusiv în scopul comercializării, această scutire fiind până la prima vânzare sau începerea utilizării acestor clădiri.

Șerban Nicolae a depus, în 28 octombrie, acest proiect de lege de modificare a Codului Fiscal, aflat în consultare publică la Senat.

Senatorul PSD precizează, în expunerea de motive, că dezvoltatorul imobiliar construieşte cu forţe proprii obţinând un produs finit destinat comercializării, ca marfă, în mod similar cu producătorul de mijloace de transport, în schimb există diferinţe de impozitare, având în vedere că impozitarea mijloacelor de transport se realizează după prima înregistrare, înmatriculare, iar la clădiri la finalizarea construcţiei.

El apreciază şi că în legislaţia actuală nu se face distincţie între imobilul clădire construit exclusiv cu destinaţia comercializării, ca marfă şi o locuinţă edificată pentru propria folosinţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar